background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Нова генерація профспілкового руху – оновлений Клуб «NEW VISION».

11-13 травня 2017р. на базі мальовничого міста Кам’янця-Подільського вкотре розпочав свою роботу оновлений дискусійний профспілковий клуб «New Vision».

Реалії часу вимагають постійного вдосконалення. В наш час, коли інформатизація суспільства все більше замінює живе спілкування, участь у засіданні дискусійного клубу є дійсно визначною подією в житті кожного профспілковця. Тим більш, що питання, яким було присвячено  захід є надзвичайно актуальними, цікавими та гострими, особливо тоді, коли суспільство наразі потребує компетентних і розумних молодих людей.

Нагадаємо, що ініціатива «New Vision» існує вже третій рік поспіль і об’єднує профспілкових лідерів і активістів різних галузевих і територіальних профспілок України.

Із вітальним словом до гостей та учасників семінару звернулася координатор проекту Світлана Ліщук, голова профспілкової організації співробітників та студентів ПДАТУ. У своїй відеорезентації Клубу вона окреслила основні завдання та тематику даної профспілкової ініціативи, а також подякувала Регіональному представництву Фонду ім.Фрідріха Еберта та особисто Марії Ткаченко, які підтримують і всіляко сприяють діяльності Профспілкового Клубу "New Vision". Також ініціативи Клубу реалізуються завдяки спільним зусиллям ФПУ, ЦК Профспілки працівників АПК та її Молодіжної ради.

Продовжив засідання Клубу голова Профспілки працівників АПК України Сопелкін І. С. із доповіддю про реалії земельної реформи та продаж земель сільськогосподарського призначення. У вступному слові Ігор Сергійович проінформував присутніх про ситуацію, яка зараз склалась в агропромисловому секторі, перспективи земельної реформи, діях та планах профспілок щодо соціально – економічного захисту трудівників села та повідомив присутнім про те, що під тиском МВФ винесене в першочерговий порядок дня реформування земельних відносин. Замість пошуку суспільного консенсусу та широкого обговорення можливих варіантів на основі міжнародного досвіду громадянам знову пропонується теза, що «землю слід продати бо її треба продати».

До дискусії приєднався Антон Смородін, голова Молодіжної ради ФПУ, зазначивши, що Земельна реформа є однією з ключових у програмі економічних перетворень, а також одним із головних пріоритетів розвитку аграрної галузі України. А основна задача профспілок – прийняти активну участь у вдосконаленні існуючого законопроекту.

Надалі слово мав координатор Клубу, голова Чернігівської обласної організації профспілки працівників АПК Володимир Ворох, який коротко охарактеризував виклики, які постали перед профспілковим рухом та бачення участі молоді у солідарних діях щодо розв’язання гострих соціальних проблем. В цих складних суспільно-політичних умовах вкрай важливим є солідаризація зусиль профспілок та  громадських організацій для забезпечення дотримання конституційних прав співвітчизників, недопущення створення штучних суспільних протистоянь, консолідований пошук конструктивних рішень.

Згодом засідання клубу продовжили тренери. Спочатку учасники займалися профспілковим тімбілдінгом та створювали ефективну команду разом із тренером Тетяною Бардіною, помічником ректора з молодіжних питань Полтавської ДАА. Далі  захід продовжили представники  Чернігівського навчально-методичного центру профспілок Віталій Копиш та Володимир Ковальчук. Міні-тренінг "Формування та підтримка позитивного іміджу організації" продемонстрував шалений творчий потенціал учасників. Особливо завдання на створення корпоративних міфів. Також профспілковці опрацювали та обговорили останні новації законодавства у відповідному навчальному блоці. Про психологічний підхід вирішення та подолання проблем присутнім розповіла кандидат філософських наук, доцент Світлана Костянтинівна Каземірова.

В рамках заходу серед присутніх було проведено світове кафе «Секрети профспілкового успіху» за участю провідних і досвідчених профспілковців - Вороха Володимира, Ліщук Світлани, Антона Смородіна, Максима Духоти, Андрія Івашини, Миколи Моштака. Спікери роз’яснили молодим активістам основи Міжнародної  конвенції, пов’язаної із діяльністю профспілок, профспілковий органайзинг, реалії нового трудового законодавства про працю, розповіли про технології та форми проведення масових акцій протесту, охорону праці на виробництві та деякі аспекти мотивації профспілкового членства.

Учасники Клубу відмітили високий професіоналізм тренерського складу Клубу, їх відмінне володіння матеріалом. Усі три дні проведення дискусійного Клубу були насиченими, інформативними, із максимумом діалогів та роз’яснень. Слухачі отримали відповіді на свої питання, почули про нові методи та методики роботи. Наприкінці роботи Клубу учасники у своїх робочих групах розробили і обговорили плани пріоритетних профспілкових заходів.

Нагадаємо, що зареєструватися до участі у Клубі мають можливість абсолютно всі профспілкові працівники, активісти або небайдужі члени профспілок. Обмежень щодо віку учасників Клуб не має.  

Детальніше про діяльність Профспілкового Клубу «New vision» читайте на сторінках ФБ спільноти: www.facebook.com/NewVisionProject2015

Інформацію підготувала Світлана Ліщук   .