background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Страшні будні ПрАТ «Бахмутский Аграрный Союз»

Профспілка працівників агропромислового комплексу Ураїни вкрай стурбована можливістю масштабного екологічного і епідеміологічного лиха через руйнацію підприємства ПрАТ «Бахмутский Аграрный Союз».

Голова Профспілки працівників АПК Ігор Сопелкін проінформував керівництво парламенту та Уряду про критичну ситуацію на підприємстві через постійні багаторазові обстріли від яких працівники зазнають поранень і навіть є загиблі, а інфраструктура і споруди мають значні ушкодження. Зазначене спричиняє  порушення виробничо-технологічних процесів і ветеринарно-санітарних правил, що призводить до зростання ризику занесення збудників епізоотії, в тому числі збудників африканської чуми свиней(АЧС).

Через мінування інфраструктури очисних споруд Товариства, зокрема полів зрошування та гідравлічних споруд, може статись тяжка екологічна катастрофа.

Адміністрація підприємства в зазначеній ситуації не може забезпечити безпеку життя працівників, попередити екологічну катастрофу та загрозу епізоотії з наступними тяжкими соціально-економічними та гуманітарними наслідками і вимушена була прийняти рішення про призупинення діяльності Товариства.

Зупинка роботи  ПрАТ «Бахмутский Аграрный Союз» позбавляє заробітку майже тисячу працівників і мільйонних надходжень до державного й місцевого бюджету та Пенсійного фонду, а при цьому посилює небезпеку великомасштабного екологічного лиха.