background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Чи на ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» поважають закони України???

У всесвітньо відомій The Coca-Cola Company одним з постулатів є «Дотримання прав громадян і працівників компанії має основоположне значення для нашої культури і вкрай важливе для стабільного розвитку бізнесу».

Підприємства Компанії Coca-Cola  в багатьох країнах світу свято сповідують цей принцип і будують свої відносини з працівниками на основі повноцінного дотримання національного трудового законодавства та у суворій відповідності до норм конвенцій Міжнародної організації праці.

У минулому році на українському Іноземному Підприємстві «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» було створено Первинну профспілкову організацію Профспілки працівників агропромислового комплексу. Мета первинки – стабільна робота, безпечні умови праці та гідна заробітна плата працівників на ефективно працюючому підприємстві. Профспілковий лідер Сергій Рудницький і члени Первинної профспілкової організації переконані, що поєднання бізнес-завдань із забезпеченням  трудових прав працівників на основі конструктивного соціального діалогу мають бути джерелом синергії конкурентного успіху компанії.

Здавалось, що постулати світової Компанії і конкретної первинки підприємства є майже синонімами, але не на українському ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед».

Через довготривале ухилення керівництва ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» від ведення соціального діалогу з Профспілкою працівників АПК, через систематичні факти перешкоджання здійсненню профспілкової діяльності, через ухилення від ведення колективних переговорів до Голови Державної служби України з питань праці Чернеги Р.Т. направлено повідомлення про численні порушення законодавства про працю

В листі Профспілки зазначено

«Інформуємо, що на Іноземному підприємстві «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» (далі Підприємство) набуває системного характеру  порушення законодавства про працю.

1. 26 травня, 3 липня і 13 липня  2017 року  порушено вимоги статті 248 Кодексу законів про працю України щодо безперешкодного відвідування та огляду місця роботи на підприємстві, в установі, організації, де працюють члени профспілок - не зважаючи на попередньо подані первинною профспілковою організацією заявки охорона Підприємства відмовлялись пропустити заступника Голови Профспілки працівників АПК Сергія Кондрюка на територію підприємства для здійснення посадових повноважень, про що складено акти. На листи Профспілки щодо усунення цих правопорушень керівництво Підприємства не відповідає.

2. В порушення статті 14 Кодексу законів про працю України та статті 10 «Про колективні договори і угоди» Підприємство ухиляється від проведення офіційно ініційованих первинною профспілковою організацією колективних переговорів з укладання колективного договору на новий строк - двічі 3 липня і 13 липня 2017 року переговори не відбулись через відмову роботодавця брати в них участь(складено відповідні акти).

3. В порушення статті 250 Кодексу законів про працю України Підприємство понад шість місяців відмовляється здійснювати відрахування коштів первинній профспілковій організації на культурно-масову, фізкультурну та оздоровчу роботу.

4. Перешкоджається чи обмежується Підприємством здійснення повноважень первинною профспілковою організацією, що передбачені статтею 247 Кодексу законів про працю України, зокрема через недотримання Підприємством статей 52, 61, 64, 66, 69, 79, 86, 96, 135-2, 144, 183 КЗпроПУ.

Просимо Вас вжити необхідних заходів для забезпечення дотримання на ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» законодавства про працю, відновлення порушеного права та притягнення до відповідальності посадових осіб винних у його порушенні.»

 

Профспілка працівників АПК використає всі механізми й інструменти національного законодавства та міжнародного права, а також задіє всю могутність профспілкової солідарності  для повноцінної реалізації трудових прав працівників на ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед».