background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Конкурс комбайнерів на жатві – 2017.

Нинішній конкурс на кращу організацію збирання врожаю ранніх зернових культур серед колективів комбайнових екіпажів, за скорочення термінів та підвищення якості збирання врожаю ранніх зернових культур на приз імені заслуженого механізатора України Івана Мартиненка проводиться з 1972 року.  Тобто, вже сорок п’ятий рік підряд. Щоправда, колись він називався соціалістичним змаганням. Але яка б не була назва, а опитування, що проводилися серед трудівників села, показали - такий захід потрібен. Людям він цікавий, їм приємно, що їхню працю бачать інші, а переможців вітає вся область.

 За 45 років понад 180 екіпажів вибороли перехідний приз імені Івана Мартиненка.  

Обласний приз імені заслуженого механізатора України Івана Мартиненка за перемогу у першій п’ятиденці конкурсу – у чернігівців!

Механізатор широкого профілю Василь Чуб із сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Токмачани», зазначив відверто: «Ми з братом Миколою й водієм Олександром Оверченком давно мріяли отримати цю відзнаку». 

У другій п’ятиденці приз отримала збиральна ланка ТОВ “Берлен” Оріхівського району у складі комбайнера Юрія Товстоп`ятка й помічника комбайнера Сергія Русинова.

Мабуть, у жодному районі не цінять так високо приз імені Івана Мартиненка, як у Гуляйпільському, де народився і працював герой України Іван Полікарпович Мартиненко, ім’ям якого названо перехідний Приз.

 Третя (цього року – остання) п’ятиденка конкурсу збиральних екіпажів за скорочення термінів та підвищення якості врожаю ранніх зернових і зернобобових культур закінчилася перемогою хліборобів ТОВ «Батьківщина» Гуляйпільського району - комбайнера Романа Шейка, помічника комбайнера Олександра Василенка, водіїв Миколи Панасейка та його сина Андрія.

Вітали трудівників полів із успіхом керівники обласної та районних держадміністрацій, голова Запорізького обкому профспілки працівників АПК Людмила Отращенко, яка зазначила, що завдяки цьому конкурсу, організованому обласною держадміністрацією та обласною профспілкою працівників АПК, переможців змагання  сьогодні знає вся область.

 Запорізькій край пишається, що в нас є такі господарства, такі керівники, такі хлібороби, які  дбають про продовольчу безпеку держави.

 Міцного здоров’я, удачі, успіхів, гарних заробітків, благополуччя в сім’ях, миру й усього найкращого.