background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Досвід роботи первинки

   Згідно плану роботи Київської обласної профспілкової організації працівників харчової та переробної промисловості на ПАТ «Яготинський маслозавод» вивчалось та розглядалось на засіданні президії питання «Про роботу профкому по організаційному та фінансовому зміцненню первинки, збереженню членства та роботі з молоддю».

   Президія відмітила позитивну роботу профкому та його голови Лисенко Ю.В. по вирішенню як економічних та і соціальних питань.

   ППО ПАТ «Яготинський маслозавод» найчисельніша в галузі Київської області, яка налічує біля 1.0 тисячі членів профспілки, 100 відсоткове профспілкове членство.

   На підприємстві встановлені ділові, партнерські взаємовідносини профкому з роботодавцем. Злагоджена, професійна робота профкому, належний рівень соціального партнерства сприяє збереженню в колективі здорового морально, психологічного клімату та створенню необхідних умов продуктивної праці.

    Профспілковий комітет проводить цілеспрямовану роботу по організаційному та фінансовому зміцненню первинної профспілкової організації.

    Для збереження членства профком підприємства, його голова проводять індивідуальну роботу з кожним працівником, використовуючи для цього всі форми профспілкового впливу.

     Значною мотивацією профспілкового членства є робота профкому по соціально-економічному захисту прав найманих працівників.

     За ініціативою профспілкової організації на підприємстві систематично укладається колективний договір, який є нормативно-правовим актом, що регулює відносини між роботодавцем та трудовим колективом.

     Провідне місце в колективному договорі займає розділ «Оплата праці», де чітко окреслені форми і система оплати праці, встановлення працівникам конкретних розмірів тарифних ставок, посадових окладів, премій, винагород, з дотриманням чинного законодавства та Галузевої угоди.

      На підприємстві діє ефективна система, як матеріального заохочення працівників шляхом встановлення доплат, так і морального: нагородження грамотами, врученням пам’ятної адреси, занесення в Книгу пошани, присвоєння звання «Кращий працівник року».

      Профком значну увагу приділяє питанням контролю за додержанням законодавства з охорони праці, забезпечення належних і безпечних умов праці.

    За участю профкому на підприємстві розробляються та запроваджуються комплексні заходи з охорони праці, проводиться атестація робочих місць.

    В усіх цехах молокозаводу обладнані кімнати відпочинку та приймання їжі

які забезпечені необхідною побутовою технікою.

   Профком проводить роботу по зміцненню здоров’я працівників їх культурному та фізичному розвитку, організації дозвілля, організовує дитяче літне оздоровлення та сімейний відпочинок в с.Кирилівка.

    Глибока зацікавленість членів профкому, його голови результатами своєї роботи, індивідуальний підхід до кожного спілчанина допомагає зберігати профспілкове членство та залучати до профспілкових лав нових членів.

     Президія зазначила, що в подальшій роботі профкому ПАТ «Яготинський маслозавод» необхідно звернути увагу на більш активне залученню членів комісій профкому при підготовці питань для розгляду на засіданнях профкому та активніше залучати до профспілкової роботи, громадського життя колективу – молодь.