background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Керівництво держави має негайно втрутитись у ситуацію, що склалась навколо ДП «Укрспирт»

Заява Об’єднананої організації Профспілки  працівників

АПК в ДП “Укрспирт” 

 

Незважаючи на право Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» на перегляд судових рішень про стягнення неузгоджених сум штрафних санкцій, Державна фіскальна служба України вживає всіх можливих заходів для  стягнення коштів, навіть ціною блокування господарської діяльності високо технологічного підприємства, яке не може зупиняти виробничий цикл, порушуючи технологічний регламент. 

 

Об’єднана організація профспілки працівників АПК в ДП «Укрспирт» наголошує на тому, що  вперше  за останні роки, розпочалися позитивні зміни у роботі підприємства та колектив їх відчув.

 

У 2017 році порівняно з 2016 роком збільшилася кількість працюючих МПД з 24 до 28  МПД. 

Протягом 2017 року завдяки скоригованим діям керівництва ДП «Укрспирт» спостерігається позитивна тенденція стану справ та оздоровлення підприємства:

отримання чистого прибутку у розмірі 12,1 млн. гривень,

збільшення нових зарубіжних ринків збуту,

сплата податків,

відсутність нещасних випадків на виробництві,

відсутність заборгованості із заробітної плати,

виплата премії працівникам підприємства,

вкладання коштів у розвиток та модернізацію виробництва,

оптимізація витрат.

За результатами діяльності протягом 2017 року ДП «Укрспирт» вдалося наростити обсяги товарної продукції. Так, даний показник склав 1 964,0 млн. грн., що на 141,6 млн. грн. або на 7,8% перевищує показник 2016 року, який складав 1 822,4 млн. гривень. 

За підсумками І кварталу 2018 року обсяг товарної продукції у діючих цінах склав 369 млн. гривень.

У 2017 році реалізовано спирту етилового у кількості 7 444 тис. декалітрів.

З вересня 2017 року ДП «Укрспирт» розпочало відвантаження спирту етилового ректифікованого сорту «Пшенична сльоза» на експорт. До цього періоду лише покупці українського ринку могли оцінити переваги і якість даного продукту.

За 12 місяців 2017 року відвантажено на експорт 546,5 тис. дал спирту проти 317,9 тис. дал, реалізованих у 2016 році. Відновлено виробництво державної горілки на внутрішній ринок та відвантажено перші партії продукції на експорт.

Протягом І кварталу 2018 року відвантажено спирту етилового у кількості 1472,44 тис. дал., в тому числі 136,02 тис. дал на експорт в Туреччину та Польщу. 

Вкладено в модернізацію виробництва  біоетанолу та імпортозаміщення  для парфумерної галузі 65 млн. грн. Отримано сертифікати на виробництво біоетанолу та біопалива “SuperA

 

Внаслідок діяльності протягом 2017 року підприємством отримано прибутку до оподаткування у сумі 15,963 млн. гривень. 

ДП «Укрспирт»  станом на 31.05. 2018 немає жодної заборгованості з податків, зборів, платежів. При відсутності заборгованості вживаються заходи щодо стягнення з пвдприємства 186,7 млн. грн. 

 

 Завдяки плідній співпраці з т.в.о. директора ДП «Укрспирт» Лучечком Ю.М. профспілки мають змогу допомагати  працівникам, оздоровлювати дітей працівників підприємства, вітати першокласників та випускників навчально-виховних комплексів, допомагати підшефним школам та талановитим дітям. Нарешті працівники підприємства почали з оптимізмом дивитись у майбутнє та вірити у вже розпочатий розвиток спиртової галузі. Вважаємо, що таким керівникам потрібно допомагати, здійснювати заходи на законодавчому та виконавчому рівнях, збільшувати потужності та надходження до державного та місцевих бюджетів. Та інколи, непрофесійний підхід ставить під удар розпочату програму розвитку спиртової галузі.

 

24 травня 2018 року  виконавцем відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Кузьменком О.С.  винесено Постанову про арешт коштів ДП «Укрспирт», якою накладено арешт на всі банківські рахунки ДП «Укрспирт» на підставі постанови від 23 травня 2018 року про відкриття виконавчого провадження ВП № 51720887. 

Це той самий виконавець що прославився космічними гонорарами та заробітками у 2017 році. Але його жадібність несе загрозу всій спиртовій галузі та 5000  співробітникам членам профспілки.

 

Слід звернути увагу на те, що арешт на майно ДП «Укрспирт» та блокування рахунків підприємства, фактично може привести до втрат за рахунок  неможливості витримки технології, що збільшує ризики  банкрутства всього підприємства. Нараховані фінансові санкції не просто ставлять на коліна спиртову галузь, а залишають працівників підприємства фактично без роботи, заробітної плати та соціальної підтримки. Необгрунтовані та упереджені дії працівників органів Державної фіскальної служби ведуть до втрати спиртової галузі, робочих місць, призупинення надходжень до державного та місцевих бюджетів, акцизного збору тощо. Такі дії фіскальних органів призведуть до невідворотних негативних наслідків та втрат. 

 

Просимо керівництво держави  негайно втрутитись у ситуацію, що склалась навколо ДП «Укрспирт» та допомогти адміністрації та керівництву ДП «Укрспирт», які намагаються модернізувати галузь та вивести її на високо ефективний сучасний рівень, у розблокуванні рахунків підприємства та виведення роботи спиртової галузі у штатний режим. 

 

Так вчора 06.07.2018 року  на Воютицькому та Ковалівському МПД представники ДФС у незаконний спосіб намагалися вилучати спирт, що був на відповідальному зберіганні зарезервований під експортні контракти ДП «Укрспирт» з Туреччиною 

 

Залишаємо за собою право діяти методами громадської непокори та майдану, оголосити страйк  блокувати органи мінюсти та ДФС

 

Голова Об’єднананої організації Профспілки  працівників АПК в ДП “Укрспирт”  

Віталій Сосницький

 

ПОВІДОМЛЕННЯ 112 каналу

Стратегическая программа развития "Укрспирта" оказалась под угрозой после ареста счетов предприятия- https://112.ua/

 

ВІДЕО з прес-конференції


https://www.facebook.com/ukrspirt/videos/1293984790704733/

https://www.facebook.com/ukrspirt/videos/1294009430702269/