background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

БЕЗПЕКА ПРАЦІ як пріоритет профспілкової роботи

 

В діяльності Київської обласної профспілкової організації працівників харчової та переробної промисловості питання охорони праці завжди являються пріоритетними.

 Обласна Рада харчовиків щорічно вивчає стан охорони праці на тих, чи інших підприємствах.

 Ось і цього разу на засіданні президії розглядалось питання про роботу профкомів та адміністрації ТОВ «Призма-14» та НВК «Агро-Центр» по створенню безпечних умов праці.

При підготовці питання на розгляд президії працівники обласної Ради разом з громадським інспектором з охорони праці вивчали стан безпосередньо на місці, зустрічались з керівниками підприємств, та доповіли про свої  зауваження та пропозиції.

Відбувся нормальний діалог і порозуміння.

 Звернули увагу керівника НВК «Агро-Центр» на порушення ст.15 Закону України «Про охорону праці», де службу охорони праці, при чисельності працюючих більше 50 чоловік виконує сумісник.

 В ході надання практичної допомоги профкомам, первинками було прийнято рішення про централізацію профспілкових коштів на рахунок обласної Ради, з метою зменшення навантаження головам профкомів, які працюють на громадських засадах.

 На засіданні президії було прийнято рішення про тимчасове призначення профспілкового представника в первинній профспілковій організації ТОВ «Призма-14» до проведення звітно-виборної конференції, в зв’язку з тим, що виборний орган не взмозі проводити свою роботу. Це дасть змогу зберегти первинку.

 Підвели підсумки виконання профспілкового бюджету за 1-е півріччя 2018 року. Звернули увагу окремих голів профкомів на не виконання статті «Профспілкові виплати членам профспілки».

Галина КАРНАТОВА

Голова Київської обласної профспілкової організації працівників харчової та переробної промисловості