background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Ми вимагаємо в рази збільшити мінімальний рівень заробітної плати

 

Тисячі членів профспілки Івано-Франківщини з різних галузей виробництва і бюджетної сфери вийшли 9 жовтня на профспілкову акцію протесту під гаслом "Європейській Україні - європейський рівень життя!"

 

 

На акції виступила наша колега Надія Бурлака – Голова Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників харчової та переробної промисловості: 

«Шановні учасники профспілкової акції !

       Ми, працівники виробничої сфери,зокрема харчової та переробної промисловості області, солідарні з вимогами  працівників бюджетної галузі щодо справедливого рівня зарплати і вчасної виплати заробленого!

       В нашій країні давно слід змінити політичні лозунги на економічні і соціальні, з якими сьогодні ми вийшли на цю площу! Політики розділили і розсварили українців, переслідуючи свої вузько партійні інтереси!

      Більшість населення нашої держави доведене до відчаю, працівники виробничої сфери, отримуючи злиденну заробітну плату, не можуть в повній мірі забезпечити повноцінне життя своїх родин, люди похилого віку спокутують гнилу економічну і соціальну політику Уряду.

      Сьогодні ми вимагаємо справедливого  формування доходів бюджету України – основне навантаження має бути на кишені олігархів, тих хто володіє надрами ,енергетикою, іншими природними ресурсами, що Богом дані народу України,  з яких « клани» отримують надприбутки і щоденно погрожують підвищенням тарифів на наше існування!

    Ми вимагаємо в рази збільшити мінімальний рівень заробітної плати для працюючих,  в тому числі, за рахунок подальшого зменшення навантаження на фонд оплати праці.

   Ми хочемо, щоб контролюючі органи більш наполегливо  домагатися легалізації робочої сили,особливо в середньому і малому бізнесі , бо бюджет несе подвійне навантаження по цих людях.

    У зв’язку із децентралізацію ми вимагаємо, щоб тендерні закупки для територіальних бюджетних організацій проводилися в першу чергу серед територіальних підприємств.

    Ми вимагаємо від Уряду і органів місцевого управління більше уваги до проблем державних підприємств, що функціонують на території області. Сьогодні на 2-х ДП , які з мовчазного дозволу Мінагрополітики, хотіли просто знищити, заборгованість із зарплати досягла близько 2 млн.грн. Сьогодні напризволяще покинуті люди,що проживають в сільській місцевості, особливо одинокі жінки. Немає робочих місць,інфраструктури,медицини. Вони виживають за рахунок підсобного господарства і як одноосібники не мають жодної підтримки від Уряду і перспективи на отримання пенсії за віком.

     Нас не влаштовує соціальний діалог між керівниками держави,місцевої влади і органів місцевого самоуправління та профспілками, який проходить лише під тиском, від проблеми до проблеми. Соціальний діалог має бути системним і рівним в інтересах народу України !

     Ми не можемо відкласти своє життя на потім, Ми хочемо жити гідно і достойно тут і зараз! Бо люди праці тримають на своїх плечах країну і цю владу! Будьмо єдині у своїх прагнення і діях!Хай нам Бог допоможе!»