background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

СТОП РЕЙДЕРСТВУ!

 

                      СТОП РЕЙДЕРСТВУ!

 До Чернігівського обкому Профспілки працівників АПК України через Ічнянську районну організацію звернулися голови первинних профспілкових організацій підприємства «Росток-Холдинг» Талалай Д.І. та ТОВ «Комбікормник» Бондар Г.М. з проханням втрутитись у ситуацію, яка склалася на їхніх підприємствах.

Напередодні новорічних свят відразу на вказаних агропідприємствах заарештували майно та змінили керівний склад – із порушенням усіх існуючих законів і без відома керівництва агрохолдингу.

Наразі у вказаному Ічнянському кластері  Rostok-Holding Group триває максимально агресивна фаза рейдерської атаки, працівники не можуть потрапити на робочі місця, без опису та попереджень опломбовані низка робочих приміщень, офіси зайняли невідомі люди у камуфляжі та зі зброєю. Фактично робота агропідприємств паралізована, без заробітної плати можуть залишитись більше 500 працівників, які знаходяться у постійній емоційній та психологічній напрузі, через арешт земельних ділянок та зерна зупиниться розрахунок із власниками паїв.

Працівники та менеджмент підприємств "Росток-Холдингу" веде боротьбу з гідрою корупції у вигляді прокуратури, поліції та судової гілки влади Харківської області, Національного агентства АРМА (Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів). Останні нівелюють всі євроінтеграційні прагнення нашого суспільства і віру в прозору та чесну діяльність державних органів влади.

10 січня цього року старшими детективами НАБУ (Національне антикорупційне бюро України) розпочато досудове розслідування протиправних дій службових осіб Національної поліції в Харківській області, Харківської місцевої прокуратури №6, судової гілки влади, Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Профспілка працівників АПК України солідарно підтримує трудовий колектив підприємств «Росток-Холдинг» та засуджує дії рейдерів, які відкрито посягають на трудові права та соціально-економічний захист членів Профспілки і їх сімей. Ми звертаємося до наших міжнародних партнерів з IUF з метою максимального висвітлення вказаних подій у інформаційному просторі та проведення солідарної кампанії щодо захисту людей праці.