background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Захист трудових прав – попереджений, означає озброєний!

 

        З метою підготовки студентської молоді до реального життя після закінчення навчання, вміння користуватися правовими знаннями 24 квітня 2019 року голова первинної профспілкової організації студентів ВСП «Ногайський коледж ТДАТУ» Світлана  Макушенко та голова Приморської районної профспілкової організації працівників АПК Наталія Кислова за участю головного правового інспектора обкому профспілки Златани Кіосєвої  на базі Ногайського коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету провели разом зі студентами засідання круглого столу на тему: «Правові знання – важливий крок до успішного майбутнього».

Метою проведення цієї зустрічі було ознайомлення та навчання студентів і учнів з особливостями працевлаштування в майбутньому, тому до  роботи круглого столу були запрошені також учні Приморського професійного аграрного ліцею.

Захід відкрила голова Приморської районної профспілкової організації працівників АПК Наталія Володимирівна Кислова.

Директор коледжу - Герченов Олександр Вікторович виступив з вітальною промовою до учасників заходу. Він зазначив, що тема круглого столу обрана не випадково, так як питання трудових відносин є одним з ключових, що стоять на сьогоднішній день перед кожним випускником і його батьками.

Правовий інспектор Запорізької обласної профспілкової організації працівників  АПК  Кіосєва Златана Валеріївна ознайомила учасників семінару  з нормами Кодексу законів про працю України. 

      Були розглянуті такі питання, як особливості працевлаштування неповнолітніх; звільнення завласним бажанням і за ініціативи роботодавця; випробування при прийнятті на роботу; дисциплінарні стягнення та інші.  Для закріплення  отриманих знань через вирішування різних  робочих ситуацій, пов'язаних з працевлаштуванням і трудовою діяльністю  вони навчалися, як згідно діючого законодавства регулювати спірні питання на виробництві. Впоралися всі з поставленими завданнями на відмінно.