background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Спілчани Полтавщини одностайні!

 

Спілчани Полтавщини одностайні – «Ні – трудовому рабству», «Так – профспілкам»!

        Велелюдне зібрання активу профспілок Полтавщини більше 600 чоловік, який 30 січня на обласному спілчанському віче долучився до всеукраїнської «Хвилі гніву», засвідчило рішучу готовність членів профспілок, усіх трудівників області до боротьби за свої права. Профактив з більшості районів Полтавської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу України активно долучився до протестного заходу.

      Лідери профспілкових ланок різного рівня одноголосно висловили категоричне «Ні!» намірам влади скасувати низку соціальних законів України, які регулюють трудові відносини людей найманої праці та роботодавців. Цим бандитським наскоком на Конституцію держави і соціальні баланси «слуги олігархів» фактично позбавляють працюючих будь-якого захисту, притьма усуваючи профспілки від участі у суспільно важливих соціально-економічних процесах.

       Тож абсолютно логічним було доповнення Резолюції віче радикальною вимогою ініціювати всеукраїнську протесну акцію, не відкладаючи її на час перемовин та пошуку компромісів з урядовою стороною, котра не лише не виявляє намірів до налагодження діалогу, а своїм диким непрофесіоналізмом дискредитує Україну, як цивілізовано орієнтовану державу.

«З цією антинародною владою немає про що говорити!», ? звучало не лише у виступах профспілкових лідерів, а й роботодавців та депутатів.

      У Зверненні до членів профспілок, усіх трудівників Полтавщини віче закликало усіх небайдужих громадян-українців у будь-якій законній формі висловити протест проти курсу влади на знищення національного профспілкового руху, відстояти свої трудові права і не стати рабами бізнесових бариг, захистити себе і нащадків.

      Резолюція та Звернення віче будуть направлені очільникам держави, народним депутатам від Полтавщини, керівникам області, засобам масової інформації.

Голова Полтавської обласної

організації профспілки працівників АПК  Галина Харченко