background
На головну сторінку - Новини - Новини регіонів

Тренінг «Діяльність профспілок Європейського союзу. Досвід Данії.»

Зі вступним словом виступив голова ППО викладачів ХДАУ Вячеслав Урсал, який розповів про роль профспілки в Україні та значення її для кожного із працівників.

Асистент кафедри публічного управління та адміністрування Наталія Черевко ґрунтовно доповіла щодо так  званої «моделі данського ринку праці», заснованої на розподілі відповідальності між данською  державою, організаціями роботодавців і профспілками. Ці суб’єкти об’єднуються, щоб укласти колективні договори, які створюють головні правила ринку праці. Це можливо, тому що дуже великий відсоток населення організовано в профспілки. Якщо Ви працюєте в компанії, на яку поширюється колективний договір, Ви маєте ті самі права, що й Ваші данські колеги. 3F є однією з найбільших профспілок у FH, у якій налічується понад 60 місцевих профспілок по всій країні. Щороку 3F збирає майже 2 мільярди датських крон як компенсацію своїм членам.

Також виступили стейкхолдери ХДАЕУ щодо організації профспілок на їх підприємствах.

Здобувачі виконали цікаві практичні завдання та дискутували щодо можливостей розширення прав працівників та способів їх захисту. Обговорення проходило активно і жваво.

Дякуємо всім учасникам за активну участь.

Бажаємо гостям розвитку їх бізнесу та сподіваємося на подальшу співпрацю.