background
На головну сторінку - Новини - Новини АПК

Новини АПК

  • Аграрний 2018-й: які рішення держави впливали на агросектор
    3 січня 2019
  • photo нова ДЕРЖАВНА АГРАРНА ПОЛІТИКА
    4 жовтня 2018
    Положення стратегії передбачають комплексне бачення розвитку українського аграрного сектору, що враховує інтереси товаровиробників, та формування такої політики сільського розвитку, яка була б направлена на сталий розвиток сільських територій та підвищення рівня життя сільського населення.
  • photo Чи легітимним є урядовий проект Державного бюджету на 2019 рік?
    24 вересня 2018
    Уряд продовжив політику фальшування державних соціальних стандартів і гарантій при формуванні проекту Державного бюджету на 2019 рік – в поданому до Парламенті проекті визначено розмір прожиткового мінімуму для всіх категорій населення суттєво меншим ніж мав би бути за розрахунками Мінсоцполітики та в рази менше ніж цього вимагає Конституція
  • photo Частка витрат на оплату праці в структурі витрат на виробництво
    13 вересня 2018
    В той час як в ЄС зарплата у вартості товарів складає від 30 і значно вище відсотків, в Україні принаймні за останнє десятиліття оплата праці в ціні продукції була завжди меншою за 10%. З виробництвом сільськогосподарської продукції ситуація ще критичніша.
    Продовжуємо публікацію аналітики заступника Голови Профспілки працівників АПК Сергія Кондрюка «ЗАРПЛАТА працівників сільгосппідприємств у минулому році склала понад ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТЬ МІЛЬЯРДІВ гривень. БАГАТО це чи МАЛО?"
  • photo Україна експортувала рекордний за останні 20 років обсяг борошна. ЯК це ПОЗНАЧИТЬСЯ на ЦІНІ ХЛІБА для УКРАЇНЦІВ ?
    20 серпня 2018
    Україна в 2017/18 МР відправила на експорт 429,8 тис. тонн борошна, що на 5,4% більше, ніж в минулому сезоні.
    ВОДНОЧАС постає питання про достатність борошна для внутрішнього споживання. Ряд експертів вже заявили, що через дефіцит борошна вартість хліба ближчим місяцем зросте від чверті до третини.

    Поряд з цим постає і друге питання – як такі значні обсягу позначаються не тільки на прибутках власників агрокомпаній, а й на зарплатах селян та працівників зерно-переробних підприємств?
  • photo ЗАРПЛАТА працівників сільгосппідприємств у минулому році склала понад ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТЬ МІЛЬЯРДІВ гривень. БАГАТО це чи МАЛО?
    17 серпня 2018
    Сільське господарство вже тривалий час називають рятівним кругом і локомотивом української економіки, вітчизняні виробники сільгосппродукції очолюють світові рейтинги та лідирують серед країн по обсягу експорту по багатьох позиціях.
    А як це лідерство впливає на добробут сільських працівників – на їх заробітну плату, на інфраструктуру сіл, на перспективи для молоді?
    Про ці питання в аналітиці заступника Голови Профспілки працівників АПК Сергія Кондрюка
  • photo Немає часу на дискусії – реформуємо СІЛЬСЬКУ медицину…
    16 серпня 2018
    «Реформа сільської медицини визначена стислими часовими рамками, це 2018 - початок 2019 року.
    Тому, в нас немає часу на дискусії.
    Сьогодні для людей, які проживають у сільській місцевості, ми повинні забезпечити якісну послугу – не тільки первинну медичну допомогу першого рівня, а й професійну консультативну допомогу другого рівня», - наголосив Геннадій Зубко.
  • photo Міжнародний семінар на тему: «Положення сільськогосподарських робітників в регіоні. Продовольча безпека і право на харчування»
    30 липня 2018
    З головами первинних профорганізацій підприємств сільського господарства та харчової промисловості обговорювались питання заробітної плати, зайнятості, умов праці, правового захисту членів профспілки, профспілкової солідарності.
    Особливу увагу було приділено питанням продовольчої безпеки та права на продовольство.
  • photo ІІ Міжнародний агропромисловий експо-фест в Україні – AGROSHOW UKRAINE 2018.
    17 травня 2018
    AGROSHOW UKRAINE 2018 представлений наступними тематичними розділами: сільгосптехніка та обладнання, рослинництво та агрохімія, тваринництво, біоенергетика, сучасні енерго- та біотехнології, агроекономіка та управління, інформаційні технології та агросервіс, транспорт, логістика та інше.
  • photo Привітання з Днем Перемоги!
    8 травня 2018
    Шановні ветерани та трудівники тилу!
    Дорогі спілчани!
    Прийміть найщиріші вітання з річницею Великої Перемоги!